Kändisarnas favorithotell i Milano..



Detta 5-stjärniga hotell ligger bra beläget mellan järnvägsstationen och den historiska stadsdelen i Milano.
Till stan, designerbutikerna och uteställena är det nära och man kan ta en trevlig promenad.

För dig som är kulturintresserad finns operahuset La Scala, domkyrkan och konstgalleriet Brera inom nära räckhåll.

Hotellet är verkligen superlyxigt med storslagen service, känsla och atmosfär!

Incheckningen går fort och en trevlig dam visar upp oss till rummet, rummet är jättefint och rymligt och jag kan säga att det inte saknades något. Det fanns till och med lyxigt belgisk choklad på huvudkudden precis som det ska vara. Stor härlig säng, fina baddrockar, tofflor och handdukar samt mycket lyxiga produkter i badrummet.

En liten charmig detalj är att det är en riktig ringklocka på dörren precis som till en lägenhet och det känns verkligen som en liten minilägenhet men betydligt mer storslagen.

Personalen är klädda i franska homemaid kläder och supergulliga! Service är något de absolut inte snålar med!



















Efter ha öppnat minibaren och konstaterat att det var svindyrt bestämde vi oss för att gå ner till den riktiga baren, men jag kan meddela att det var ännu dyrare (!). För alla som inte varit i Milano är det generellt ganska dyrt, men smakar det så kostar det!

Giardino d'Inverno är hotellets loungebar och en perfekt för en kopp kaffe eller en cocktaildrink. I baren kan man beställa en drink som kostar 33 000kr om man känner för det. Drinken heter Liquid Luxury. Det är en kombo av Grand Marnier Cuvée du Cent Cinquantenaire och sällsynta sicilianska bär.
 
Här kan ni läsa vad aftonbladet skriver:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article344799.ab

Så det gäller att kolla menyn noga innan man beställer för annars kan det kosta skjortan! Här är det kanske inte läge att säga "bestäm du". Även snacksen är dyra men ack så lyxigt. Deras bartenders är mycket duktiga och trevliga! Tydligen så spelas piano hela kvällen men vi var aldrig där tillräckligt länge för att uppmärksamma det.



Vi passade på att avnjuta en middag på hotellet som var supergod och lyxig. Servicen även här suverän. Prova deras underbara italienska mat -  du kommer inte bli besviken!

Ni som älskar tryffel (ej chokladen) ska passa på, mycket goda rätter med tryffel! Men även här finns det en prislapp för upplevelsen. Hotellets restaurang heter Dine in Acanto, består av en fin veranda mot den charmiga trädgården.
För att vara säker på att få bord bör man boka.



Efter ha suttit och njutit av den goda drycken och maten fick vi hjälpa av personalen att boka bord på Milanos hetaste inneställe. Här är det riktigt bra uteliv!

Ni som läser min blogg har i det här laget säkert förstått att mat är min stora passion och frukosten här är fantastisk bra!
Italienska specialitér blandat med klassisk ABF!



  


När man tröttnat på att strosa runt, festa eller njutit av Milano kan man relaxa och njuta i deras underbara fitness och skönhetscenter, Club 10 som ligger högst upp i hotellet. . Här finns en inomhuspool, bad med hydromassage, turkiskt bad samt  ångbastu och vanlig bastu. Du kan även köra ett svettigt pass i det fina fitnesscentret eller välja någon utav deras enorma utbud av behandlingar.

En annan lyxig sak är att man får en guidad tur runt i stan med limousine, detta missade dock mitt sällskap men våra vänner berättade det senare. Hotellet berättar gärna vilka kända skådespelare etc som minsann varit och besökt hotellet. Någon vecka innan vi hade varit där hade Rolling Stones varit på besök, det ni!

Hotellets betyg är självklart 5 av 5 möjliga. Helt fantastiskt bra på alla vis!

För att läsa mer gå in här: http://www.hotelprincipedisavoia.com/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
BlogRankers.com